Reflekslerinizi şimşek gibi yapacak 3 harika mobil oyun

üç oyunun da ekran görüntüleri

Oynaması basit ve eğlenceli olan oyunlar her zaman favorim olmuştur. Mobil cihazlarda kontrolleri ve hikayesi karmaşık oyunlar genel olarak benim için ikinci planda yer alır. Bu yazımda sizlere evde, otobüste, metroda ister oturarak ister ayakta her türlü şekilde rahatlıkla oynayabileceğiniz ve bağımlılık yaratan 3 harika oyundan bahsedeceğim.

İsterseniz arkadaşlarınızla isterseniz de çocuklarınızla  en yüksek skoru kimin yapacağına yönelik karşılıklı iddalaşmalarla daha da keyifli hale gelebilecek bu oyunları çok da uzatmadan tanıyalım.

Space Frontiers

Space frontiers oyununun ekran goruntuleri

İlk oyunumuz olan Space Frontiers kocaman bir roketi güvenli bir şekilde kaldırıp yeni bir gezegene indirmek üzerine kurulu bir mobil oyun. Roket filan deyince hemen gözünüz korkmasın aslında tüm yapmanız gereken ekrana belirli aralıklarla dokunarak roketin sırayla ateşleme ünitelerini çalıştırmak.

İşte refleksleriniz tam da burada devreye giriyor. Çünkü ateşlemeyi ekranda gösterilen seviyeden ne kadar önce yaparsanız ateşleme miktarı da o kadar zayıf oluyor. Bu yüzden son ana kadar bekleyip en son anda ateşleme yapmanız lazım. Eğer bunu başarabilirseniz roketiniz muhteşem bir hızla yoluna devam ediyor ama birazcık bile geç kalırsanız maalesef tüm roket içine koyduğunuz astronotlarla birlikte havai fişek gibi patlıyor :(

Oyunda roketinizi yükseklere çıkardıkça daha çok para kazanıyor ve bu kazandıklarınızla roketinizi daha da büyütebiliyorsunuz. Yine kazandığınız paralarla uçuştan önce roketinize astronotlar bindirebiliyorsunuz. Başarılı bir şekilde bu astronotları ilk gezegene indirebilirseniz o zaman yavaş yavaş o gezegende koloni kurmaya başlıyorsunuz. Gezegene indirdiğiniz astronotlar belirli bir sayıya ulaştığında o zaman gezegendeki koloniniz tamamlanıyor ve artık bu gezegenin üzerinden başka gezegenlere yeni bir roket havalandırabiliyorsunuz. 

Tam anlamıyla bağımlılık yaratan bu oyunun çok beğenildiği ve yepyeni özelliklerle ikincisinin de çıkacağı gelen haberler arasında.

Aşağıdaki bağlantıları kullanarak oyunun hem appstore hem de google play'deki sayfalarına gidip buradan oyunu indirebilirsiniz.

Appstoredan-indirme-butonu-icin-resim playstoredan-indirin-butonu-resmi


Knife Hit

knife_hit_oyunu_ekran_goruntuleri

Zamanlama, dikkat, hız.. Hepsi bu oyunda. Oyunun konusu son derece basit. Döner bir platformun üzerine çeşitli aralıklarla dizilen objeleri attığınız bıçaklarla vurmaya çalışıyorsunuz. Tabi siz bıçakları attıkça platform üzerindeki boşluklar giderek azalıyor ve siz yeni atacağınız bıçakları öncekilere değdirmeden atmak zorundasınız.

Birkaç bölüm geçtikten sonra bölüm sonu canavarı gibi gelen bir bölümle de uğraşmak zorundasınız. Oyunda ilerledikçe değişik şekil ve renklerde bıçaklar kazanabiliyorsunuz

İlk başlarda dikkat gerektiren atışlar sizi zorlasa da zamanla hızınız ve dikkatiniz geliştikçe daha da zorlu bölümleri başarabiliyorsunuz. Çocuklarınızla birlikte eğlenceli iddalaşmalar için son derece uygun bir oyun gerçekten de.

Appstoredan-indirme-butonu-icin-resimplaystoredan-indirin-butonu-resmi

Worm Run

Worm_run_oyunu_ekran_goruntuleri

Ve geldik bu yazıda size tanıtacağım son oyuna. En zorunu en sona sakladım. Bu oyun gerçektende sizi epey bir zorlayacak. Çelik gibi sağlam sinirlere, şimşek gibi hızlı reflekslere sahip olmalısınız. Oyunda küçük masum bir solucanı tehlikelerle dolu bir platformdan geçirmeye çalışıyorsunuz. Her bir tehlike birbirinden farklı ve geçmesi zor. Oyunda yanıp tekrar başladığınızda platform da değişiyor. Yani öyle çok oynayıp alışırım daha kolay geçerim gibi birşey düşünüyorsanız o da olmuyor maalesef:)

Çocuklarınız için belki biraz zor kaçabilir, çok fazla ilerleyemeyebilirler ama yine de eğleneceklerine eminim.

Appstoredan-indirme-butonu-icin-resimplaystoredan-indirin-butonu-resmi


Doğru seçilen oyunlar doğru sürelerde oynandığında çocuklarınızla geçirdiğiniz eğlenceli bir aktivite haline gelmiş oluyor. Ben şahsen oğlumla bu tarz oyunları oynarken hem çok eğleniyorum hem de baba oğul aramızda oyunlara ait özel bir bağ oluşuyor.

Sizin de oynadığınız keyifli oyunlar varsa yorumlarda paylaşıp başkalarının da bilmesini sağlayabilirsiniz. Bunlar gibi daha bir çok keyifli oyunla ilgili yeni yazılarda buluşmak üzere. 


Yorumlar